Одабир и упис курсева

Одабир и упис курсева

написао/ла Živana Komlenov Mudrinski -
Број одговора: 0

Студенти ПМФ-а се на овој платформи углавном самостално уписују на курсеве које треба/желе да похађају. Реч је о упису само на нивоу овог система тј. само за потребе праћења садржаја тих курсева и испуњавања предиспитних обавеза на начин на који су предвидели предметни наставници/сарадници. Формални одабир и упис предмета у систему студентске службе није везан директно за активности на овој платформи и као такав је обавезујући. Дакле приступ курсевима на овом систему се тиче искључиво праћења наставе на предметима које студенти обавезно слушају или су их формално већ претходно одабрали.

Да би се неки курс нашао на списку корисникових курсева за које постоје пречице на контролном панелу на који се стиже након логовања, као и на страници до које се стиже кликом на ставку "Моји курсеви" у главном менију, потребно му је приступити по први пут и уписати се на њега. У блоку "Филтрирана листа курсева" на почетној страници (контролном панелу) треба одабрати опцију за преглед свих курсева, прегледати листу предмета по департманима или претражити каталог курсева (користите ћирилицу).

Још бржи начин да се нађе жељени курс је коришћењем блока "Брза претрага курсева" који се такође подразумевано приказује на Контролном панелу (користите ћирилицу).

Већини курсева се приступа без икаквих додатних приступних параметара, док неки ипак траже лозинку тј. кључ који се уноси само једном, при првом приступу курсу. Тај кључ ће студентима дистрибуирати предметни наставник/сарадник (нпр. на првим предавањима).