Одабир и упис курсева

Одабир и упис курсева

by Živana Komlenov Mudrinski -
Number of replies: 0

Студенти ПМФ-а се на овој платформи самостално уписују на курсеве које треба/желе да похађају. Реч о упису само на нивоу овог система тј. само за потребе праћења садржаја тих курсева и испуњавања предиспитних обавеза на начин на који су предвидели предметни наставници/сарадници. Формалан одабир и упис предмета у систему студентске службе није везан директно за активности на овој платформи и као такав је обавезујући. Дакле приступ курсевима на овом систему се тиче искључиво праћења наставе на предметима које студенти обавезно слушају или су их формално већ претходно одабрали.

Да би се неки курс нашао на списку корисникових курсева за које постоје пречице на почетној страници која се добија након логовања, потребно му је приступити по први пут и уписати се на њега. На почетној страници треба одабрати опцију за преглед свих курсева, прегледати листу предмета по департманима или претражити каталог курсева.Већини курсева се приступа без икаквих додатних приступних параметара, док неки ипак траже лозинку тј. кључ који се уноси само једном, при првом приступу курсу. Тај кључ ће студентима дистрибуирати предметни наставник/сарадник (нпр. на првим предавањима).
Неки наставници на својим курсевима имају активиран алтернативни начин самосталног уписа који захтева од њих да студентима дистрибуирају приступни код курса који студенти потом треба да унесу у поље "Код курса" у горњем левом углу почетне странице система (након логовања). Може се унети и скенирањем QR кода који се такође добија од предметног наставника/асистента.